Нашите дейности

Еко агрегати за инфраструктурно строителство

Еко агрегатите се произвеждат от електродъговия шлак, като вторичен продукт на стоманодобивната индустрия, който се състои от оксиди (железни, силициеви и калциеви оксиди). Произвежда се по време на разтопяването на чистия скрап в електродъговите пещи. Шлакта се излива от пеща, охлажда се и се складира за по нататъчна преработка.

Окалина

Вторичен продукт от производството на стомана, окалината е атрактивен алтернативен източник на железни оксиди за циментовата и химическата индустрия. Окалината се произвежда по време на валцоването при внезапната оксидация на горещите железни продукти.

Свържете се с нас

Свържете се с нас чрез посочените телефони, e-mail или форма за контакт!

За нас

АИФОРОС БЪЛГАРИЯ ЕАД  е основана през 2004г и е част от металургичната група Виохалко. В началото на своята дейност, фирмата започва като компания отговаряща за рециклирането на всички вторични продукти от производствените фирми  на Виохалко с основен акцент Стомана Индъстри.

През годините от своето развитие Аифорос България ЕАД се специализира и утвърди ,като основен производител на твърди инертни материали ( ЕКО агрегати) за инфраструткурно строителство в България , като също така разви и сериозна дейност в преработката и търговията с отпадъци от черни и цветни метали.

В своята близо двадесетгодишна дейност Аифорос България ЕАД се доказа , като пионер в своята област и пример с дейността си за ползите на кръговата икономика и запазването на околната среда.

Прочети повече...
 

Форма за контакт